Blog | FitGun | Spierherstel Sporters| Massage Gun

Blog

Waarom gebruiken sporters en masseurs een Massage Gun? Lees hier alle voordelen en tips voor het gebruik van de Massage Gun op een rijtje!

Spierherstel na hardlopen

SPIERHERSTEL NA HARDLOPEN: DIT MOET JE WETEN!

Ben jij een type dat na een sportsessie uitgeput is en direct 8 uur achter elkaar doorslaapt? Well done! Of merk jij juist dat als je gesport hebt overdag, jij ’s nachts slecht slaapt? Dat kan komen doordat je te laat nog getraind hebt.

De pre-REM-slaapfase is de belangrijkste fase voor spierherstel en spieropbouw. In deze fase gaat het lichaam over naar een totale ruststand. Je hartslag, bloeddruk, ademhaling en lichaamstemperatuur dalen en de productie van het groeihormoon en testosteron stijgt.

Read More »

Als sportmasseur behandel ik diverse professionele- en amateuratleten en sinds ik met de fitgun werk, merk ik dat de effectiviteit van mijn werk ontzettend is toegenomen.Niet alleen heb ik nu een tool in handen om bepaalde blessures beter te behandelen, ik kan er ook weer méér mensen op een dag door behandelen! Bij deze vertel ik je graag mijn verhaal over waar ik tegenaan liep tijdens mijn werk en hoe ik dat op heb weten te lossen door middel van gebruik te maken van de Fitgun massage gun. 

Het werk ging steeds meer van me eisen en het was tijd om hier iets aan te doen

Ik werk al ruim 10 jaar als sportmasseur en heb dit altijd met veel plezier gedaan. Tot een paar jaar geleden ging dit me dan ook goed af en behandelde ik probleemloos veel cliënten op een dag. Toen ik een tijdje geleden ineens merkte dat ik meer rust nodig had tussen de sessies door en dat ik, bij bepaalde blessures van cliënten, met de hand gewoon te lang bezig was, vond ik dat er iets moest veranderen. Het werd gewoonweg te intensief voor mij en het viel me op dat ik het werk daardoor niet meer met het plezier van vroeger uitvoerde.

Ik besloot om dit met een collega, die zelf ook al langere tijd in het vak zit, te bespreken. Hij was zelf kortgeleden door een atleet in aanraking gekomen met een massage gun. Ik had hier ook wel eens van gehoord, maar besloot het nu dan ook maar eens te gaan proberen. De FitGun is, zoals de naam al zegt, een soort pistool, maar dan voor massages. Deze tool is ontworpen om de bloedstimulatie te verbeteren en hierdoor de spieren in het lichaam laat ontspannen. Hierdoor wordt ook het spierherstel bevorderd. Mijn collega wees me er ook op dat het zelfs een van de beste massageapparaten is die de spierfunctionaliteit herstelt én verbetert. Absoluut de moeite waard om uit te proberen dus! 

Voor mij was de FitGun echt dé oplossing

Sinds ik zelf deze massage gun heb aangeschaft ging er een wereld voor me open. Het fijne ervan is dat ik dus zelf niet meer de intensieve inspanning hoef te verrichten, maar wel precies weet wat mijn cliënten nodig hebben. Sommige atleten kampen met klachten die niet vaak voorkomen en waarvoor een erg intensieve behandeling nodig is. Met de Fitgun kan ik deze mensen gelukkig ook weer behandelen en daarna ook meteen weer door naar de volgende. Waar ik de afgelopen maanden dus echt even moest bijkomen en een pauze moest inplannen, is dat nu gelukkig niet meer nodig. 

Cliënten kunnen hem ook gemakkelijk meenemen op vakantie! 

Sommige van mijn cliënten moeten regelmatig naar het buitenland en vragen me dan of het mogelijk is om zelf aan de slag te gaan met de Fitgun massage gun. Begrijpelijk natuurlijk en gelukkig is dit ook zeer goed mogelijk! Vooral wanneer je dus niet in staat bent om naar een sportmasseur te gaan en toch actief wilt blijven zonder pijn of blessures is dit de perfecte oplossing. De Fitgun is zeer toegankelijk voor iedereen en daardoor prima om thuis of op vakantie te gebruiken. Hij past ook gemakkelijk in de koffer of weekendtas en kan dus gerust overal mee naartoe. 

Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik de Fitgun heb ontdekt en ik hoef mijn cliënten nooit meer teleur te stellen of lang te laten wachten. Op deze manier kan ik mijn beroep nog vele jaren met plezier uitoefenen en hoef ik niet in te leveren op zowel kwaliteit als kwantiteit. Wanneer een collega vraagt naar een handige manier om cliënten effectief te behandelen, of wanneer een cliënt vraagt om een manier om toch behandelt te worden zonder langs te kunnen komen, zal ik dan ook zeker de Fitgun massage gun aanbevelen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *